środa, 24 grudnia 2014

Miswak - najlepsza gałązka świata

Gałązka do czyszczenia zębów Miswak
Nić dentystyczna, szczoteczka oraz pasta w jednym - kto by pomyślał, że tak kompleksową ochronę jest w stanie zapewnić niepozorny patyczek? To nie żart, korzeń drzewa arakowego, znany szerzej jako gałązka Miswaku, przy regularnym stosowaniu, utrzyma Twoje zęby jak i całą jamę ustną w nienagannym stanie.


Odżywi, wybieli, ochroni

Stosowany jest od setek, jak nie tysięcy lat, największą popularnością cieszy się wśród mieszkańców Bliskiego Wschodu i Afryki. Sława Miswaku nie jest przereklamowana w najmniejszym stopniu. Wystarczy spojrzeć na jego skład: alkaloidy działają przeciwbakteryjnie, krzemionka wybiela zęby, jony fluoru i wapnia zmineralizują i ochronią je przed bakteriami, tanina ukoi bolące dziąsła, witamina C przyspieszy regenerację. To nie wszystko! Soki żywiczne gałązki Miswaku utworzą na zębach dodatkową, zabezpieczającą powłokę, która jeszcze skuteczniej ochroni przed powstawaniem osadu i bakteriami.

Bez spluwania

Gałązka Miswaku jest bardzo wygodna w użyciu. Do czyszczenia zębów nie będą Ci potrzebne: pasta, umywalka (w ogóle nie będziesz używała wody), zapomnij też o spluwaniu. Wystarczy sama, odpowiednio przygotowana, gałązka. Możesz korzystać z niej w każdym momencie. W przeciwieństwie do nawet najbardziej skutecznych w działaniu szczoteczek, Miswak pozostaje cały czas higieniczny i w trakcie jego użytkowania nigdy nie stanie się siedliskiem bakterii.

Sposób użycia

Patyczek obieramy z kory na około centymetr, nawilżamy i rozgryzamy obraną końcówkę. Tak przygotowaną „szczoteczką” zabieramy się do dzieła. Zważywszy na kształt (no bądź co bądź, jest to patyk), będziemy musieli się troszeczkę natrudzić przy czyszczeniu zębów znajdujących się głębiej w buzi. To jedyny mankament Miswaku, zniknie wraz z nabyciem wprawy. Jeżeli gałązka zmieni swój „smak” to znaczy, że należy odkorować i rozgnieść kolejny jej fragment.

W drogerii Lawendowa Mydlarnia znajdziesz oryginalną gałązkę Miswaku w przystępnej cenie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz